Descriere

Omul care a cunoscut infinitul
An: 2015
Durată: 1 h 48 min
Vizualizări: 541
The Man Who Knew Infinity

The Man Who Knew Infinity

    Genialitatea este o calitate atât de rar întâlnită încât trebuie să fii oarecum genial pentru a o recunoaște atunci când o întâlnești și să nu o confunzi cu nebunia. În același timp genialitatea în ziua de astăzi nu mai este același 1 la 1 milion cum obișnuia să fie când planeta era mult mai spațiosă.

    The Man Who Knew Infinty este povestea lui Ramanujan, un tânăr brahman aproape complet needucat din localitatea Madras, tradus Orașul Proștilor. Precum majoritatea conaționalilor săi, Ramanujan este un hindus cât se poate de devodat credinței, iar zeitățile îl răsplătesc într-un mod cât de poate de generos: îl ajută să înțeleagă universul prin intermediul matematicii.

    De partea cealaltă a lumii, atât geografic cât și politic, se află profesorul și matematicianul englez de la Cambridge, G.H Hardy. Fiind printre singurii care primesc o scrisoare din partea lui Ramanujan, devine captivat de cunoștințele tânărului indian și îl aduce sub aripa sa la Cambridge.

    Totul se petrece în anul 1914 când India se afla în continuare sub conducere britanică iar Marele Război era aproape de a izbucni pe continent. Atât contextul cât și subiectul peliculei sunt cât se poate de aproape de realitate.

    Geniul lui Ramanujan, așa cum este el portretizat în peliculă, este un subiect care nu are cum să îți omită atenția. Per total,însă, ar fi trebuit ca totul să fie redat mai detaliat, să se explice adevărata importanță a descoperirilor lui Ramanujan și nouă, minților nu prea abile în arta cifrelor.

    În pofida acestei lacune, The Man Who Knew Infinity are aerul specific filmelor care prezintă oameni ieșiti din comun: te atrage, te ține atent, îți încearcă credința și te face să te întrebi dacă măreția este un dar pe care doar cei foarte puțini îl primesc.


    Și prin The Man Who Knew Infinity mai descoperim încă un geniu care, cu întreaga lui capacitate, credea într-o zeitate: ,,An equation has no meaning to me unless it expresses a thought of God.”

Spune-ți părerea

Comentarii

Fii primul care comentează

Alte filme