Descriere

Cântecul de lebădă
An: 2020
Durată: 0 h 0 min
Vizualizări: 490
The Last Dance

The Last Dance Jordan

Despre The Last Dance

 

    Deși într-o măsură serialul reia traseul echipei Chicago Bulls în NBA din 1984 până în 1998, în cea mai mare parte documentarul îl are în centru atenției pe Michael Jordan.

    Miniseria tip documentar urmărește echipa Chicago Bulls, cu Michal Jordan în fruntea ei, luptând pentru titlurile de campioni NBA.

    În ceea ce îl privește pe Jordan, serialul ne oferă o mică incursiune în viața privată a celui mai bun jucător de basket pe care istoria l-a cunoscut până în prezent.

    The Last Dance are numai 10 episoade, cu o medie de 50 de minute pe episod.

 

Episodul Pilot vs Restul Serialului

 

    Primul episod ne spune deja despre reușitele echipei și despre impactul ei asupra istoriei sportului, însă ne face să ne întrebăm: care a fost secretul? Cum au reușit? Vor reuși pentru încă un ultim dans?

    Ne sunt introduși 3 dintre jucătorii cei mai importanți ai echipei atât în versiunea lor tânără de pe teren, cât și cea mai apropiată de prezent: Michael Jordan, Scottie Maurice Pippen și Dennis Rodman.

    În The Last Dance ceea ce poate fi puțin greu de înțeles din primele minute este timeline-ul pe care serialul îl folosește deoarece, adesea, multe personaje nu se schimbă dar perioada de timp în care se petrec lucrurile, da.

    În orice caz, un lucru de apreciat încă de la început sunt imaginile filmate în anii de gloriei ai echipei.

 

Și dacă vrei să știi mai multe, but no spoilers

 

               Toată lumea a auzit de Jordan, toată lumea își dorește o pereche de Jordani însă foarte puțini sunt cei care știu ce l-a făcut pe Michael Jordan să devină Air Jordan.

               Serialul este o incursiune în mintea și determinarea unui om care trece dincolo de profesionism și merge spre imposibil. Însuși Jordan povestește despre momentele grele, despre pragurile psihologice, despre motivul pentru care, vreme de 18 luni, a renunțat la bascket.

               Dar The Last Dance nu îl pune în evidență doar pe Jordan, ci vorbește despre întreaga echipă, despre toți membri Chicago Bull care au făcut posibilă performanța pe care au atins-o, fie că e vorba despre jucătorii din teren sau oamenii din conducerea echipei. Faptul că au filmat clipele lor de glorie, probabil cu gândul documentarului de mai târziu, relevă încă o dată faptul că Chicago Bulls ai acelor ani își meritau onorurile.

 

Spune-ți părerea

Comentarii

Fii primul care comentează

Alte filme