Descriere

Vikingii
An: 2013
Durată: 0 h 0 min
Vizualizări: 1748
Vikings

Vikings

Despre Vikings

 

    Dacă titlul nu este suficient de evident, povestea serialului are la bază istoria războinicilor vikingi din țările nordice.

    Punctul de plecare al serialului este momentul în care primul vas viking, mult superior celorlalte cunoscute în acele vremuri, reușește să călătorească distanțe lungi în largul mării și ajunge pe teritoriul englez, complet străin pentru vikingi până în acel punct. Personajul principal este Ragnar Lothbrok, unul dintre cei mai faimoși vikingi din istorie, considerat în același timp și unul dintre cei mai mari regi vikingi.

    Grosso modo, serialul Vikings urmează liniile istorice ale perioadei de aur a vikingilor, deși pentru a păstra misterul și magia unui serial de televiziune introduce adesea istoria într-un context cu totul și cu totul diferit.

    Fiecare episod are în medie 40 de minute.

 

   Episodul Pilot vs Restul Serialului

 

    Cel dintâi episod din Vikings începe cu violența specifică poporului viking printr-o scenă de luptă în care, fără a omite importanța religiei unui popor în istorie, introduce misterul prea puțin cunoscut al mitologiei scandinave și baza pentru înțelegerea psihologiei religioase a poporului scandinav.

    Îl cunoaștem pe Ragnar în tinerețe, îi cunoaștem superioritatea minții, ambițiile care depășesc realitatea propriului popor și sacrificiul pe care este dispus să îl facă pentru a dobândi ceea ce oamenii din jurul său nici nu visează.

    Aflăm anul din care pornește ascensiunea vikingă, le cunoaștem structura socială, limba și principalele ocupații. Atlfel spus, suntem introduși într-o lume complet nouă, parcă separată total de viața celorlalte țării europene de la acea vreme.

 

Și dacă vrei să știi mai multe, but no spoilers

 

    De la primul episod până la ultimul apărut Vikings devine un serial din ce în ce mai bun, chiar dacă precizia istorică se pierde tot mai mult.

    Dacă în primele sezoane te vor fascina mai mult tradițiile, cruzimea și inteligența scandinavă, pe parcurs te vei trezi atașat cu adevărat de personaje, iar Ragnar este cel mai greu de omis dintre toți.

    Imaginea este cât se poate de realistă fără a fi de o cruzime insuportabilă și dificil de urmărit, textul este gândit ca fiecare cuvânt să fie util, iar jocul actorilor, de care probabil nu ai auzit niciodată înainte, este ireproșabil.

    Serialul are magie, mister, zei, semizei dar și realism, inteligență, cruzime și carnal. De departe unul dintre serialele pe care merită să le vezi cap coadă pentru tot ceea ce ofertă.

    Un alt lucru care pentru mine a contat este faptul că aflăm multe povești noi despre zeitățile mitologiei scandinave și aflăm cum erau, de fapt, văzuți Thor și Odin în ochii vikingilor.

Spune-ți părerea

Comentarii

Fii primul care comentează

Alte filme