Descriere

An: 2017
Durată: 1 h 45 min
Vizualizări: 912
Coco

Coco    Coco nu are nici o legătură cu o valoare monetară a cântăreților de la noi, deși este un film care își merită banii.

    Evenimentele se petrec în viața lui Migel, un băiat dintr-o familie de tradiție pantofari, care vrea mai mult să calce pe urmele stră-stră-străbunicului și să devină muzician decât să urmeze cursul stabilit de familie. Refuzul lui Miguel de a se supune regulilor casei îl împinge să urmeze sfatul unui muzician și fură chitara decedatului Ernesto de la Cruz.

    Însă, fiind Dia de los Muertos( Ziua Morților), un lucru încărcat de magie se manifestă iar Miguel descoperă că asupra familiei lui se află un blestem. Acum puștiul este prins între două dileme: cum poate rupe blestemul și cum poate deveni un cântăreț faimos?

    Și în ca orice film care dorește să înduioșeze avem și o companie domestică, un cățel cam prostuț numit Dante care îl însoțește pe erou în drumul său.

    Coco este una dintre cele mai bune animații apărute în ultima vreme și care, cu siguranță, poate atinge inima unui adult poate chiar mai mult decît pe cea a unui copil.

    Este un film plin de imaginație, tradiție, cultură, muzică și cu siguranță printre utilizatorii de Instagram sau TikTok este foarte bine cunoscută o piesă preluată din film. Pelicula excelează în tot ceea ce ține de elementele vizuale iar textul lăsat la îndemâna tânărului Miguel poate înduioșa sufletele copiilor din noi.

    Coco îmi mai iscă întrebarea: cât de multe a preluat din filmul The Book of Life? Sunt două filme aproximativ la fel de bune, cu foarte multe elemente comune. Deși, având în vedere că ambele încântă, poate acest aspect e lipsit de importanță.


    Certitudinea unui talent sau dorințe nu vine mereu la prima mână, dar uneori există persoane care știu de mici ceea ce își doreșc și nu au nici o reținere în a se manifesta:  „I have to sing, I have to play. The music, it’s not just in me, it is me. When life gets me down, I play my guitar.”

Spune-ți părerea

Comentarii

Fii primul care comentează

Alte filme