Descriere

Camarazi de război
An: 2001
Durată: 0 h 0 min
Vizualizări: 874
Band Of Brothers

Band Of Brothers poate fi vizionat online pe

Band of Brothers online

Despre Band Of Brothers

 

    Serialul Band Of Brothers urmărește povestea de război a Diviziei Easy (Easy Company, part of the 2nd Battalion, 506th Parachute Infantry Regiment). În cele 10 episoade ale seriei sunt redate momentele de pregătire care au urmat după înrolare, intrarea în război din ziua Z din 1944 și ultimele zile pe frontul european.

    Sunt redate implicarea Diviziei Easy în atacul de la Market-Garden și de pe Rin, lupta de la Bulge și Bastogne împotriva naziștilor pe timp de iarnă și capturarea Cuibului Vulturului al lui Hitler.

    Durata pleacă de la 50 de minute și merge până la 70 de minute per episod. 

 

Episod Pilot vs Restul Serialului

 

    Primul episod începe prezentând punctul din care nici un soldat nu se mai putea retrage: 24 de ore înainte de ziua Z. Rămași la bază din cauza vremii, cu toții sunt nevoiți să mai aștepte încă o zi plină de încărcătură emoțională.

    Înainte de a începe povestea de război propriu-zisă, acțiunea ne poartă înapoi în timp cu 2 ani în anul 1942, în vremea instrucției de la baza de pregătire din Georgia. Aflăm cum bărbații din pluton și-au ales singuri oamenii de încredere dintre ei și cum cei care l-ar fi pus viața în pericol au fost lăsați de o parte.

    Finalul episodului pilot se termină reluând povestea din primele minute: zborul către câmpul de luptă. Este, pentru tot restul serialului, introducerea perfectă atât în poveste cât și în starea care te va ține curios și captivat până la capăt.

 

    Și dacă vrei să știi mai multe, but no spoilers

 

    Dacă ai văzut Game Of Thrones și ți s-a părut că este un serial bun, Band of Brothers cu siguranță îl poate depăși. 

    Ritmul și detaliile prin care este redată povestea par a încetini timpul, fiindu-ți tot mai ușor să empatizezi cu frica, teroarea și sentimentul de incertitudine prin care erau nevoiți să treacă zilnic membri plutonului.

    Umorul tipic masculin în situații dificile nu lipsește nici el și este chiar unul foarte bun, iar ironia amuzantă a sorții își juca cărțile chiar și în acele vremuri de restriște. Aici aveți șansa de al vedea pe Ross(David Schwimmer) din Friends în cu totul altă ipostază.

    Îți vor rămâne cu siguranță întipărite în memorie luptele, iernile grele și personajele interpretate, fără excepție, impecabil.

    Un mare #gândurac pentru faptul că în unele episoade adevărații veterani de război povestesc lucrurile prin care au trecut și stările pe care au trebuit să le înfrunte, lucru care adaugă veridicitate celor prezentate în serial.

    Pentru cei care vor să cunoască mai bine toate planurile de luptă dintr-un război recomandăm în special The Pacific, Greyhound, The Imitation Game, Saving Private Ryan și 1917.

Spune-ți părerea

Comentarii

Fii primul care comentează

Alte filme