Descriere

An: 2017
Durată: 0 h 0 min
Vizualizări: 453
Flavours Of Romania

Flavours of Romania

Despre Flavours of Romania

 

    România și tot ceea ce poate ea cuprinde sub adjectivul frumos este punctul de interes al acestui serial. Britanicul Charlie Ottley se urcă pe motocicletă și promovează fiecare loc superb din România, interesat fiind în special de potențialul turistic, despre istoria, tradițiile și natura neîntinată a țării.

    În cuprinsul a 9 episoade Flavours of Romania va încerca să prezinte întreaga suprafață a țării, să străbată fiecare regiune istorică și oraș important fără a ierta, atunci când este cazul, prostia și indiferența românului.

 

Episodul Pilot vs  Restul Serialului

 

    Serialul Flavours of Romania începe cu o bună doză de realism. Charlie, care a vizitat România anterior, nu înfrumusețează realitatea așteptărilor și te pregătește pentru adevărul drumurilor proaste, pline de șoferi imprudenți și cu animale lăsate libere care pot apărea oricând pe drum în mijlocul nopții.

    Explică, de asemenea, motivul pentru care și-a dorit ca această călătorie să fie realizată pe motor și nu cu mașina: își dorește să aibă contact direct cu ceea vede, nu să privească totul prin ecranul și căldura mașinii.

     Primul episod oferă senzația că începe timid, fără a impresiona cu locații superbe, iar asta face restul serialul să fie mult mai plin de frumuseți.  Lasă, pentru cel care îl urmărește, suficient spațiu pentru explorarea fiecărui episod și oferă suficient loc pentru a fi imprevizibil.

 

Și dacă vrei să știi mai multe, but no spoilers

 

    Într-adevăr nu este cel mai bun, excepțional realizat documentar, însă are o imagine și o naturalețe a locurile care îmi inspiră aerul de uman, de căldură a vieții și a oamenilor.

    Faptul că este realizat de britanici poate crea acea senzație de au venit străinii la noi, senzație pe care ne-am obișnuit să o interpretăm că fiind un semn de validare ceea ce, într-adevăr, a și devenit. Este plăcută perspectiva unei alte mentalități. Este o reinterpretare a valorilor și comorilor românești în care am fost cu toții crescuți și pe care am ajuns să le devalorizăm în favoarea modernismului.

    Flavours of Romania a venit, pentru mine, și cu multe locuri frumoase de care nu auzisem niciodată, fapt care arată că nu doar eu pic drept cel neinformat, ci și toată societatea din jurul meu.

    Cât despre Charlie Ottley, nu este deloc tiparul prezentatorului care respectă regulile reci ale jobului și are un umor, sau o naivitate proprie, care îl fac ușor de plăcut.

Spune-ți părerea

Comentarii

Fii primul care comentează

Alte filme