Descriere

Tot înainte
An: 2020
Durată: 1 h 42 min
Vizualizări: 847
Onward

              Producția Onward, imitând modele poveștilor clasice, își construiește narațiunea și frumusețea plecând de la misterul magiei. Într-o lume de basm, unde globul este locuit de ființe mitologice, magia juca rolul speranței, al confortului.

               Însă pentru că era greu de stăpânit, toată lumea s-a orientat spre calea ușoară a tehnologiei.

               După mulți ani, când magia a dispărut din viețile ”oamenilor” iar unicornii ajung doar o paralelă a câinilor de stradă, un tată pornise în căutarea și redescoperirea magiei. Știind că va muri înainte să reinstaureze frumusețea artei magice, a pregătit drept cadoul pentru ziua de 16 ani a fiului sau cel mai mic, Ian, o vrajă care să-l aducă la viața pentru încă o zi.

               Ani mai tărziu, în ziua în care Ian împlinește 16 ani, încearcă alături de fratele său mai mare, Barley, să facă vraja care le-ar înapoia tatăl pentru acea zi. Însă lucrurile merg prost și doar partea de jos a tatălui, adică picioarele, revin la viață.

               Misiunea care îi trimite înainte (Onward) este acea de a găsi cristalul care poate duce până la capăt vraja. Însă, ca în orice altă misiune, există și un termen limită.

               Onward este un film destul de bun chiar și pentru un adult, dar mai ales pentru publicul său țintă, copii. Vorbește despre aventură, despre relația dintre frați și relația dintre copii și părinții lor.

               Ca orice alt film de la Pixar, pe parte de animație nu cred că este nimic de reproșat, în special pentru că aduce la un loc toate ființele magice pe care ți le-ai dori să le vezi. Pe ici-colo îți oferă senzația că este un joc pentru copii adus, dacă se poate, la viață.

               Un gând pentru adulții care nu și-au uitat copilăria: ,,Over time magic faded away, but i hope there s a little magic left in you”

                

              

Spune-ți părerea

Comentarii

Fii primul care comentează

Alte filme