Descriere

An: 2019
Durată: 2 h 32 min
Vizualizări: 958
Ford vs Ferarri

    Ford vs Ferrari este unul dintre puținele filme despre mașini care va fi cu siguranța plăcut și de cei cărora nu le plac mașinile, sau le place doar exteriorul.

    Nu multă lume a auzit de cursa de la Le Mans, așa cum și eu am aflat despre ea din film. Cursa de la La Mans este o cursă de anduranță de 24 de ore în care se folosesc, în general, 2-3 piloți. Pe lângă partea evident competitivă, scopul cursei este de a testa anduranța celor mai bune și rapide modele de mașini.

    Acțiunea filmului se petrece în anii 1960 când apare rivalitatea dintre Ford și Ferarri, pe fondul scăderii popularității brandului american în ceea ce privește tehnologia și performanța.

    Omul de la marketing al celor de la Ford vine cu ideea de a participa la cursa de 24h de la Le Mans. Neavând la dispoziție tehnologie pentru a crea o astfel de mașină, gigantul Ford face o vizită celor de la Ferrari, care erau falimentari din cauza banilor investiți în cercetare, și le fac o ofertă pentru cumpărare companiei.

    Cei de la Ferrari refuză, lucru care trezește mândri americanilor. Din acel moment, scopul principal al celor de la Ford este să creeze o mașină mai bună decât Enzo Ferrari.

    De aici intră în scenă oamnii care fac posibil acest lucru: fostul campion la Le Mans, Carrol Shelby și singurul pilot care are potențialul de al înlocui, Ken Miles.

    Perechea de actori Matt Damon-Christian Bale care îi interpretează pe cei doi piloți este excelentă. Cât despre importanța cursei Le Mans în general voi parafraza o altă recenzie: dacă în general nu-ți pasă cine a câștigat cursa Le Mans în 1966, pentru aceste două ore o să îți pese.


    Ceea ce îmi place cel mai mult la Ford vs Ferrari este că mă face să văd mașinile din perspectiva celor cu adevărat pasionați de mașini:

    „There’s a point – 7000 RPM – where everything fades. When your seeing becomes weightless, just disappears. And all that’s left is a body moving through space and time. 7000 RPM that’s where you meet it. Can I ask you a question? The only question that matters. Who are you?”

Spune-ți părerea

Comentarii

Fii primul care comentează

Alte filme