Bibliotecă - Recomandări de cărți

Descriere

4 Ore-Săptămâna de lucru - Recenzie
de Timothy Ferriss

    Am deschis acest ghid, este destul de dificil să îl numesc carte, într-un punct al vieții în care mi se părea că există prea puțin timp și prea multe de făcut.

    Evident, titul mi-a încălzit sângele numai pentru că a reușit să strecoare în mintea mea o simplă întrebare: ,,Oare este posibil să muncești doar 4 ore pe săptămână?”.

    Volumul prezintă, pe lângă o formă de filosofie individuală pragmatică, o grămadă de soluții cu exemple practice ce pot fi accesate de obsolut oricine știe să se folosească de internet. Un lucru care mi-a plăcut a fost că, destul de des, erau oferite exemple de ,,cum ai putea să” și, la câteva rânduri depărtare, adrese de web și nume de site-uri pe care oricine la poate accesa.

    La finalul cărții există un adevărat glosar cu posibilități adunate de pe internet, dar mai puțin cunoscute. Din păcate, destul de multe nu sunt accesibile pentru zona României, însă de aici poți oricând găsi alternative. Importantă este informația în sinea ei.

    Apoi m-am interesat de autor, Timothy Ferriss. Se pare că, prin soluții pe care le susține cu argumente, a reușit să realizeze ceea ce spune și în volum. 

    În concluzie, tot ceea ce propune nu pare imposibil, deși trebuie să recunosc că îmi păstrez o doză de scepticism. Nu tot ce citim în cărți este adevărat, cum nici acest stil de viață propus de autor nu se poate plia pe oricine.

    Oricum, volumul este un ghid bun, cu sfaturi bune, pentru oameni pragmatici. Nu promite îmbogățirea, însă încearcă să te ghideze către punctul în care îți poți trăi viața așa cum îți dorești, nu așa cum ți se cere.

Daniel
Spune-ți părerea

Comentarii

Fii primul care comentează

Alte cărți