Bibliotecă - Recomandări de cărți

Descriere

Dama cu camelii - Recenzie
de Alexandre Dumas-Fiul

    Mulți dintre noi ajungem în punctul în care suntem sătui de povești amorase imaginate, cu trăiri conturate doar prin imaginația unor febrili îndrăgostiți a căror sentimente depășesc chiar și granița verosimilului iubirii. Ne putem pune de acord cu faptul că iubirea cunoaște alte repere de verosimil.

    Când afli că, din fericire sau din păcate, romanul povestește un adevăr petrecut undeva în Parisul secolului XIX, lectura lui devine mult mai magnetică. Alexandre Dumas Jr se pare că a fost într-adevăr îndrăgostit de una dintre cele mai complexe femei ușoare ale Parisului, ea de el, iar totul a dus la un sfârșit demn de un roman ce străbate secole.

    Numărul de pagini al volumului Dama cu camelii cuprinde cum trebuie ceea ce este necesar să știm despre cei doi, despre felul în care Parisul bârfea dragostea și amorul, cum îl găseai și cât plăteai pentru el. Este accesibil, limbajul curge fluent iar plictiseala nu se instaurează. Dacă ai ochi și răbdare, ai tentația de al citit dintr-un foc.

    Poate părea patetică la început: nu des se întâmplă ca un bărbat să se îndrăgostească de o femeie a oricui. Totuși, să nu uităm că cei mai mari oameni sunt, adesea, clădiți pe cele mai dure povești de iubire, fie că la mijloc se află sau nu o femeie.

 

Daniel
Spune-ți părerea

Comentarii

Fii primul care comentează

Alte cărți