Bibliotecă - Recomandări de cărți

Descriere

12 reguli de viață - Recenzie
de Jordan Peterson

    12 reguli de viață:

Un antitot la haosul din jurul nostru

 

 

    Cred că ceea ce prezintă această carte parte dezvoltare personală- parte filosofică poate reprezenta, de ce nu, chiar un antidot viabil pentru haosul, dar mai ales pentru confuzia din mințile secolului XXI.

    Într-o eră în care există suficientă informație pentru a zăpăci și cele mai capabile minți, Jordan Peterson face un pas în față și oferă soluții pentru a regăsi valori, a crea filtre și a duce o viață fericită, împăcată cu tine însuți. Toată acestă filosofie o rezumă în conținutul celor 12 reguli.

    Cu o carieră de psiholog în spate, devine unul dintre cei mai atractivi și populari gânditori ai seculului. I-a citit și studiat pe Nietzsche, Dostoievski, Jung, Freud și pare ca i-a adus pe toți într-o interpretare cu totul profundă a vieții.

    Un alt lucrul de admirat este că apelează la poveștile din cultura internațională pentru a-și face înțelese gândurile. Face referire adesea și la idei teologice și, dintre toate modurile în care am auzit să fie interpretate poveștile biblice, interpretările lui mi se par de departe cele mai profunde în sensul uman, fără să caute justifică în altă parte decât în OM.

 

    FIINȚA umană, cu toate acele profunzimi de răutate și de bunătate este obiectul curiozității.

 

    Cărtile lui Jordan B.Peterson au ajuns, în ordine cronologică, ultimele în atenția mea. Am auzit de Jordan Peterson întăi la prieteni, apoi l-am urmărit în zeci de clipuri pe YouTube pentru felul în care combate, cu argumente incontestabile și documentate, supremația patriarhatului, feminismul extremist și bazele greșite de la care au fost construite ideologiile de extremă stânga.

    Însă clipurile de pe internet se învârteau prea mult în jurul acelorași subiecte iar titlul cărții era menționat din ce în ce mai des, așa că era imposibil să nu doresc să arunc un ochi atent.

    12 reguli de viață este tipul de carte pe care ai face bine să o închizi după câteva pagini pentru ați acorda timp să înțelegi ceea ce Peterson dorește să îți transmită. Este o carte în care te pierzi pentru că, în timp ce ochii înaintează printre rânduri, te regăsești într-o profunzime care îți distrage, inevitabil, atenția.

    12 reguli de viață sunt sugerate, iar eu mă voi rezuma la trei reguli față de care am empatizat ceva mai puternic:

    Regula 2.  Ai responsabilitatea de a te ajuta; comportă-te ca atare.

    Regula 6. Fă-ți ordine în propria casă înainte de a judeca lumea.

    Regula 7. Concentrează-te pe lucrurile cu adevărat importante(și nu pe plăcerile imediate).

    Sper ca, după ce ați citit cartea, să ne scrieți care este regula voastră preferată și de ce.

Daniel
Spune-ți părerea

Comentarii

Fii primul care comentează

Alte cărți