Despre noi

    Cum mitul garajului american nu se potrivește cu priveliștile mioritice, noi cei de la Gânduraci începem doar cu o idee și două laptopuri. Ce-i drept, uneori sunt mai multe idei și insuficiente tastaturi.

    Grosso modo, am vrea ca tot ceea ce facem să fie uman, să evite banalitatea și să tințească excelența, totuși să nu fugă de adevărul unui eșec, de umilința unui cap plecat, de respectul ce trebuie, evident, acordat. Ne place adevărul fără a fi limitați de el, ne dorim diversitate, complexitate, să avem independența și libertatea de a spune lucrurilor pe nume, sperând că nu doar în numele nostru.

    Vom face Blogging, vom crea Aplicații și jocuri, vom crește și vom vedea pe mai departe unde ne vom strecura. Dacă vreți să știți cine sunt gânduracii voștrii, continuați să citiți mai jos.

Author image
Daniel

Numele meu este Mihoc Daniel, trăiesc de numai 23 de ani iar dacă uit să fac un update al vârstei e semn clar de îmbătrânire.

Sunt dansator, coregraf, cumva scriitor, lead writer al acestui blog și sper că voi mări lista. Se înțelege deja că îmi place arta și că îmi place să încerc tot ce îmi trece prin cap... dar din păcate nu am voce.

Singurul lucru pe care nu găsesc o cale de a-l aprecia este neseriozitatea ,,românească”.

Author image
Rares

Numele meu este Nechita Rareș și până acum am 25 de ani.

Sunt programator ca profesie, Android Developer mai exact, iar asta mă face să îmbrațisez orice tehnologie care îmi simplifică viața. Sunt adeptul ideii că mai bine faci un lucru foarte bine, decât mai multe aproape bune și adopt asta și în profesia mea.

Cred cu tărie că orice lucru poate fi învățat, iar creativitate mi se pare un skill esențial în viață pentru a găsi soluții la problemele de zi cu zi.

În final, poate că facem bine să ne punem singuri întrebări

 

 Cine suntem și cine am vrea să fim?

Rareș: ,,Suntem doi tipi cu aspirații și cu idei care ar putea produce o anumită influență în bine.”

Daniel: ,,Doi oameni cu inițiativă care nu caută să facă ceva doar de dragul de a-l face.”

    De ce vrem să facem asta?

Rareș:,,Vreau să pot experimenta mai multe lucruri, să pot obține o anumită influență. În societatea de astăzi puterea de influență se află în mâinile oamenilor mai puțin capabili. Mi-ar plăcea să ofer o platformă prin care oamenii inteligenți să aibă o voce mai puternică în societate.”

Daniel: ,,Simt că am o tonă de idei pe care nu le pot manifesta prin dans. Aș vrea să ofer ceva mai puțin efemer.”

    Ce te-a atras?

Rareș: ,,Ideea de a construi lucruri de calitate pe care oamenii le pot folosi.”

Daniel: ,,Diversitatea, libertatea și complexitatea de a face lucrurile așa cum îmi doresc.”

    Care crezi că vor fi lucrurile care vor apărea pe parcurs și nu ar fi pe placul tău?

Rareș: ,,Birocrația.”

Daniel: ,,Îmi este frică de un subiectivism dus prea departe.”

    Cât de mult ne dorim să facem asta?

Rareș:,,Cât se poate de mult. Am renunțat la jocuri video pentru asta.”

Daniel:,,Mai mult decât să dansez.”

    Ce valori ne dorim să aibă lucrurile pe care le oferim?

Rareș: ,,Calitate. Direcție definită. Scop. Caracterul produsului să fie serios, dar fără să îi lipsească umorul, să fie direct, să spună lucrurilor pe nume. Să spunem și adevărul care deranjează.”

Daniel: ,, Să spună lucrurilor pe nume și să fie umane. Să fie independente. Să accepte perspective diferite. Și să fie foarte bune. Să rupă.”

Nu muncim doar pentru noi. Părerea ta contează și poate fi de ajutor pe viitor.
Te rugăm, lasă-ne un feedback sau sugestii.