#

Virus la cumpărături


    Acest nou virus pare să fi căpătat mai multă putere atunci când a înțeles principiul ,,dacă nu ești pe Facebook, nu exiști.” Și de când  toate paginile de mass-media au înțeles că această strategie atrage click-uri, pun titluri cu acele cuvinte care au asupra atenției noastre cel mai mare impact. Într-o singură oră de hoinărit pe Facebook (că nimeni nu stă doar acele 5 minute), am aflăt că:

  • virusul provine de la carnea stricată de pește din China
  • provine de la supa de liliac
  •  a fost creat în laborator, răspândit intenționat
  • consumul de usturoi te apară de noul virus
  • cocaina imunizează impotriva virusului

            Dar acestea sunt cele mai banale și cele mai ușor de dezmințit.

            Am aflat și că un om cu suficientă piață de desfacere s-a apucat să trimită SMS-uri în numele Ministerul Sănătății, în care previne populația că virusul este ,,foarte grav și fatal” și că ,,nu mai există leacuri odată ce sunteți infectați.” 

            Însă virusul nu este prima problemă reală cu care ne confruntăm, ci naivitate de care dăm dovadă când ingerăm aceste informații. O naivitate care potențează și așa bine dezvoltatul nostru comportament consumatorism. Nici nu cred că ne mai este frică de virus pe cât ne temem că alții ne vor lua înainte și vor fi mai pregătiți decât noi.

            În ciuda faptului că primim indicații simple, de la spălatul pe mâini, până la întreținerea sistemului imunitar, invadăm și ne luptăm în supermarketuri. Virusul nu este mai periculos decât o gripă sezonieră, însă noi, în imaginația noastră, îi oferim puterea unei noi posibile epidemii de ciumă.

            Rata de mortalitate la nivel mondial se învârte în jurul cifrei 8, dar este mai relevantă pentru persoanele de peste 50 de ani. În România abia de s-a înregistrat primul caz. Am încercat să găsim cifre cât mai sincere, exacte, care să nu răspândească nici șoc, nici groază: 

https://www.worldometers.info/coronavirus/?fbclid=IwAR0QJFPuAdx4p32_vB9Zg3AT3lDvqx4cmeDVuzJaYEIUKfMhzRmVxqvOpek

 

            În final îmi permit să vorbesc și eu din auzite și să pasez o informație: stările negative slăbesc sistemul imunitar, așa că înfruntați virusul cu calm, optimism și mai ales cu rațiune.

Publicat: 26/02/2020 21:51


# 13 aprecieri
# 1175 vizualizări

Comentarii


Adauga comentariuArticole asemănătoare