#

Crytop-proiecte în care poți considera să investești. Partea 2


    Revenim cu o nouă listă de proiecte crypto cu potențial pe care considerăm că ar trebui să le cunoști. Încercăm să numim proiecte din zone cât mai diverse. 

    Dacă dorești să vezi prima parte a listei, click aici.

    Articolul este pur informațional, nu este sfat invetițional, iar ordinea este aleatorie.
    Documentează-te despre proiecte înainte de a alege să investești!

 

    Proiecte lumea crypto

    Zona de Tech

 

    16. ChainLink - LINK

    Proiectul celor de la ChainLink țintește să rezolve problema oracolelor pe care o au cryptomonedele. Această problemă Oracol are două diviziuni:

  • blockchain-urile folosite pentru cryptomonede nu pot accesa date din afara blockchain-ului
  • folosirea unui centru de date centralizat este contrară folosirii Smart Contract-urilor decentralizat

    Pe scurt, Chainlink crează o legătură între datele de pe blockchain și datele din lumea reală. Chainlink are parteneriate cu multe proiecte din zona de crypto.

    17. Syntropy - NOIA

    Dezvoltatorii și-au propus ca prin Syntropy să rezolve problemele legate de securitatea, intimitatea, guvernanța și performanța internetului pe care îl utilizăm în ziua de astăzi. Ei își imaginează un internet mult mai bine organizat. Protocolul pe care proiectul îl utilizează este compatibil cu protocolul internetului actual. Syntropy colaborează cu cei de la SpaceX.

    18. Holochain - HOT

    Holochain vrea să le permită utilizatorilor să interacționeze între ei, după un anumit set de reguli, prin intermediul unor aplicații în care să nu mai fie nevoie de un intermediar. Aceste interacțiuni peer-to-peer îți oferă control total asupra propriilor date fără ca un intermediar precum Google sau Facebook să le colecteze. Ce poți face cu aceste date? Cel mai probabil le vei putea păstra, vinde sau șterge.

    19. Mina Protocol - MINA

    Un block din blockchain-ul Bitcoin are o mărime maximă de 1 MB. Din cauza acestei dimensiuni, condiseră creatorii Mina Protocol, este doar o problemă de timp până când numărul celor care validează tranzacțiile Bitcoin va scădea datorită dimensiunii mari(din punct de vedere al spațiului de stoare) al blockchain-ului Bitcoin.

    Mina Protocol este cel mai ușor blockchain cu o dimensiune de numai 22kb sau, după cum îl descriu creatorii, cu mărimea a câtorva postări pe Twitter. Acest lucru face posibilă decentralizarea și validarea rapidă de către toți validatorii participanți în blockchain.

    20. Arweave - AR

    Este un proiect care își dorește să depoziteze informațiile de pe internet într-o manieră decentralizată și permanentă, în așa fel încât informația salvată să nu poată fi modificată și să fie păstrată pentru totdeauna.

    Spre deosebire de serverele care cer plăți mari și constante pentru a depozita informație, Arweave percepe o plată unică la încărcarea documentului, care nici măcar nu se apropie de prețurile din piața de astăzi. Cei de la Solana folosesc Arweave pentru a stoca datele de pe blockchain.

    21. Monero - XMR

    Spre deosebire de celelalte criptomonede care practică transparența, Monero merge în partea opusă și face tot posibilul pentru a asigura anonimitatea pentru utilizatorii lor. Prin diverse tehnologii de securitate, tranzacțiile care au loc pe blockchain-ul lor nu pot fi urmărite. Pe scurt, dacă nu îți dai acordul, nimeni nu îți poate urmări portofelul pentru a vedea câte monede ai și către cine se îndreaptă tranzacțiile tale. Sună bine, nu?

 

  Zona de Economic

   

    22. Coti - COTI

    După cum se poate citi și pe site-ul lor, Coti este un proiect care își dorește să fie o metodă sigură, rapidă și ieftină de a transpune orice monedă fiat în monedă digitală sau de a realiza plăți digitale. Este, probabil, printre puținile proiecte care admit că tehnologia blockchain nu este încă scalabilă pentru a face față unui sistem monetar digital internațional.

    23. VeChain - VET

    Acest proiect este orientat spre partea de business, în special în zona de aprovizionări/furnizări, indiferent de mărimea business-ului. Își dorește să aducă îmbunătățiri în ceea ce privește eficiența și transpareța schimburilor de mărfuri, încercând să minimizeze costurile și să aducă mai mult control în mâinile utilizatorilor.

    Astfel spus, măfturile care sunt transportate să fie etichetate și trecute într-un registru care funcționează prin blockchain. 

    24. Basic Attention Token - BAT

        Proiectul, construit pe Ethereum, este un sistem de urmărire a comportamentului și timpului petrecut de un consumator pe un anumit website, folosind Brave Browser. Este folosit pentru a da utilizatorului oportunitatea de a nu-și face publice datele de navigare pe internet sau pentru a primi recompense în BAT în schimbul reclamelor pe care le vizionează.

    Citește review-ul nostru pentru Brave Browser aici, unde poți vedea și o alternativă non-crypto a unui astfel de browser.

 

    Zona de DeFi

 

    25. PancakeSwap - CAKE

    PancakeSwap este un exchange decentralizat construit pe Smart Chain-ul celor de la Binance. Este folosit pentru a putea schimba cryptomonedele între ele fără a fi nevoie de un intermediar. Cele mai multe shitcoin-uri, până în prezent, sunt tranzacționate prin acest Swap.

   26. Thorchain - RUNE

    Thorchain este un protocal prin care poți transfera cryptomonede între blockchain-uri. Spre deosebire de celelalte swap-uri decentralizate, cum ar fi UniSwap, unde poți schimba între ele doar cryptomonedele care sunt construite pe ETH, pe Thorchain poți schimba monedele între ele indiferent de ce tip de blockchan aparțin. De exemplu, poți schimba ETH pentru BTC.

 

    Zona de Gaming

 

    27. Decentraland - MANA

    Dacă auzi de Decentraland, trebuie să te gândești din start la o lume virtuală contruită pe platforma celor de la Ethereum. Utilizatorii pot intra în această lume digitală, pot cumpăra pământ digital pe care îl pot ulterior monetiza. Pot crea provocări, artă digitală și jocuri.

    Dacă ți se pare absurd, gândește-te că cineva a plătit 900.000$ pentru o bucată de teritoriu în Decentraland.   

   28. MyNeighborAlice - ALICE

    Este un joc play-to-earn. Ca în cazul Decentraland, jucătorii pot cumpăra teren virtual pe care îl pot transforma în ferme, pot construi asset-uri și câștiga NFT-uri. Token ALICE este utilizat pentru a cumpăra obiecte în joc, este folosit pentru stacking și pentru guvernanța proiectului.

    Cei de la SandBox sunt investitori și parteneri.

    Zona de conținut

   29. Audius - AUDIO

    Audius este un protocol decentralizat pentru distribuirea directă a creațiilor muzicale între creator și ascultător. Eliminarea intermediarului oferă creatorilor libertatea de a monetiza și distribui muzica după bunul lor plac. Audius dorește să elimine intermediarii de pe piața muzicală online, cum ar fi YouTube Music sau Spotify, care plătesc un foarte mic procentaj creatorilor de conținut.

   30Livepeer - LPT

   Dacă cei de la Audius și-au propus să creeze o platfomă audio, proiectul Livepeer vine și crează prima platformă de video streming decentralizată, cu focus în special îndreptat către lumea jurnalismului sau a micilor Start-Ups. Funcționează sub forma unui protocol pe rețeaua ETH, menit să rezolve problema de transcodare și nu de difuzare de conținut.

 

 

Publicat: 29/08/2021 21:38


# 6 aprecieri
# 666 vizualizări

Comentarii


Adauga comentariuArticole asemănătoare