#

Investiții în cryptomonede. Topul proiectelor de luat în considerare


    În momentul scrierii acestul articol sunt peste 11.000 de cryptomonede din care poți alege, în condițiile în care, cu numai câteva luni în urmă, numărul abia trecuse de 10.000.

   Nu este un secret că cele mai multe dintre ele sunt scam-uri/shitcoins, însă numărul proiectelor serioase a crescut până în punctul în care este aproape imposibil să fii la curent cu noutățile din toate proiectele.

    Dacă vrei să îți diversifici portofoliul de investiții și nu ai suficient timp să faci o vânătoare de posibile monede, adunăm aici o listă cu proiecte despre care ar trebui să știi. Încercăm să diversificăm pentru a numi măcar câte un proiect din diferite zone de activitate și vom încerca să postăm periodic noile proiecte care CREDEM că au șanse de viitor.

     Articolul este pur informațional, nu este sfat invetițional, iar ordinea este aleatorie.
     Documentează-te despre proiecte înainte de a alege să investești!

 

    Proiecte crypto

    Zona de Tech

 

1. Ethereum - ETH

    Ethereum este, precum Bitcoin, o metodă de utilizare a banilor digitali într-un mediu public, decentralizat. Ceea ce face Ethereum diferit de Bitcoin constă în posibilitate de a putea scrie cod de programare în blockchain, prin introducerea de Smart Contracts. Altfel spus, Ethereum permite dezvoltatorilor să construiască și alte bunuri, cum ar fi jocuri, aplicații, NFT-uri, în această rețea securizată 

    Multă lume se așteaptă ca, în viitor, un ETH să valoreze mai mult decât un Bitcoin.

2. Cardano - ADA

    În linii mari, proiectul Cardano este asemănător cu Ethereum. Atât Cardano cât și Ethereum permit dezvoltatorilor să creeze Smart Contracts sau Dapps pe blockchain-ul lor nativ. Totuși, există o diferență care care poate face diferența dintre proiecte: Cardano este construict pe o structură dublă( Cardano Settlement Layer și Cardano Computation Layer), fără ca acest două structuri să fie legate între ele. Acest lucru face ca proiectul Cardano să fie superior când vine vorba de forks, adică de a implementa modificări.

3. Polygon/Matic - Matic

    Polygon/Matic Network este cea mai bună soluție de scalare pentru rețeau Ethereum, pentru a putea procesa mai multe tranzacții într-un timp cât mai scurt. Polygon dorește să creeze și un punct în care blockchain-urile compatibile cu Eth se pot conecta. Cel mai mare gândurac îl primește pentru că reduce gas fee de pe ETH.

4. Internet Computer - ICP

    Într-o formă poate puțin exagerat spusă, acest proiect al celor de la Dfinity Foundation își propune să creeze un nou internet prin intermediul blockchain, care să fie complet decentralizat. Proiectul a plecat de la idee că astăzi internetul se află în mâinile câtorva mari corporații, care pot lua toate deciziile majore. Un exemplu este în cazul Google, care nu-și mai oferă serviciile prin intermediul Huawei.

    După Polkadot, Internet Computer este proiectul care a strângs cea mai mare sumă de investiții, în jur de 121 milioane de dolari. 

5. Polkadot - DOT

    Acest proiect se autodescrie ca fiind o platformă pentru Web 3.0, un web în care indentitățile și propriile date să ne aparțină în totalitate. Și Polkadot își dorește să scape de orice centru de comandă.

    Pe deasupra, Polkadot dorește să creeze un sistem prin care datele existente pot fi transferate de la un blockchain la altul, așa cum sunt cryptomonedele.

    Fondatorul Polkadot face parte din echipa care a creat Ethereum.

6. Solana - SOL

    Pentru acest proiect problema scalabilității este cea mai importantă. Își dorește să fie unul dintre cele mai rapide blockchain-uri. În prezent poate computa un număr de tranzacții chiar mai mare decât Visa. În adaos, este primul proiect care leagă o amprentă în timp de fiecare eveniment sau tranzacție, având un ceas nativ incorporat în blockchain.

7. Binance Coin - BNB

    Este moneda celor de la Binance Exchange, cel mai mare exchange de pe piața crypto în momentul actual. Valoare monedei crește deoarece Binance și-a creat propriul Smart Chain deasupra căruia devzoltatorii își pot dezvolta propriile proiecte. Taxele sunt foarte mici, viteza este bună. Totuși, pe Smarth Chain-ul celor de la Binance este o abundență de shitcoins.

8Uniswap - UNI

    Uniswap este una dintre cele mai mari platforme de trading decentralizate(DeFi), construită pe platforma celor de la Ethereum. Este folosită pentru a putea schimba cryptomonedele între ele fără a fi nevoie de un intermediar. În teorie DeFi este văzut ca fiind viitorul în blockchain, însă felul în care guvernele și statele se raportează la DeFi poate schimba cursul și afecta prețurile.

9. Elrond - EGLD

    Precum Cardano și Polkadot, Elrond este un competitor pentru Ethereum în ceea ce privește Smart Contracts. Funcționează pe Proof of Stake, iar viteza mare de completare a tranzacțiilor funcționează printr-un proces de divizare a block-urilor în bucăți mai mici, numite shards.  Proiectul este realizat de o echipă de români pe care îi găsești în Sibiu. 

 

Zona de Gaming și NFT

 

10. Axie Infinity - AXS

    Este un joc care funcționează pe bază NFT(non fungible token), inspirat din Pokemon și Tamagotchi. Ca să îl poți juca, trebuie să deții anumite creaturi numite Axies, pe care le poți crește, le poți împerechea și le poți pune în arena de luptă, în echipe de 3. Pentru ceea ce faci în joc poți fi răsplătit în Smooth Love Potion token, pe care le poți ulterior schimba cu alte monede în diferite exchange. De asemenea, fiecare Axies pe care îl ai îl poți vinde pentru a aduna token.

   În momentul scrierii articolului, pentru a putea cumpăra un Axie să începi jocul, ai nevoie de aproximativ 200$. Axie Infinity este un Play to Earn.

11. Enjin -ENJ

    Este o paltformă pentru crearea și distribuirea NFT-uri, care se axează în principal pe partea de Gaming. Cei de la Enjin ajută dezvoltatorii de jocuri să introducă NFT-uri în jocuri. Atunci când un NFT generat din jocurile construite prin Enjin este vândut, dezvoltatorii primesc și eu o sumă din acea vânzare. 

    Enjin are un MarketPlace unde NFT-urile rare sunt puse la vânzare.

12. SandBox Sand

    Este o un joc tip Minecraft care există din 2012, însă doar în versiunea de Android și IOS.  Acest lucru înseamnă că versiune SandBox pe blockchain a avut din start o comunitate mare. Un jucător poate monezita ceea ce adună în joc folosind Sand, tokenul nativ al proiectului.

    Un lucru interesant în RoadMap-ul proiectul este că se intenționează a deveni un DAO.

13. Seedify-fund - SFUND

    Proiectul este un incubator și o rampă de lansare pentru blockchain gaming. Dezvoltatorii care doresc să creeze un joc, pot aplica cu proiectul pe Seedify și primesc donații în BNB pentru a realiza jocul respectiv.

 

Zona de stacking and Lending

 

14. Celsius - Cel

    Celsius este o platformă centralizată prin care poți câștiga dobândă pentru coin-urile pe care le ții în wallet-ul nativ al proiectului. Suportă un număr variat de monede, cu una dintre cele mai bune dobânzi din piață. Prin Celsius se pot face și împrumuturi.

    Toate acestea se pot face prin Celsius Crypto Wallet.

15. Nexo - Nexo

    Precum Celsius, Nexo poate oferi împrumuturi pentru cei care doresc, însă au și dobânzi anuale bune pentru cei care aleg să depoziteze cryptomonedele prin aplicația lor.

    Dobânzile între 8-12% se aplica și pentru Fiat, adică pentru Euro, Liră și Dolar.

 

    Alte 15 Altcoins aici.

   

     Bonus!

    Womplay - este o platformă de online si mobile gaming care te răsplătește în Wombucks pentru jocurile pe care le joci și pentru timpul pe care îl petreci jucându-te. O dată pe săptămână poți trimite acești Wombucks într-un Pool, iar la finalul saptămânii primești echivalentul lor în EOS, pe care îl poți ulterior transfoma în Fiat.

 

Publicat: 12/08/2021 19:02


# 11 aprecieri
# 1024 vizualizări

Comentarii


Adauga comentariuArticole asemănătoare