#

Browser-ul care te plățește pentru a vedea reclame


    Nu este în puterea noastră să prezicem dacă pandemia ne va împinge către un nou val sau către o criză financiară globlă. În contextul mondial actual, tot mai multă lume caută surse noi de venituri sau investiții.

    De partea cealaltă a acestor căutări, am învățat să ținem la datele personale și la orice alt tip de informație pe care activitățile noastre online le generează. Indiferent ce faci pe internet, browserul (Chrome, Mozila, etc) înregistrează întreaga activitate. Am detaliat despre cum poți fi urmărit în online și nu numai într-un interviul despre hackeri și proiecție cibernetică cu Lucian Nitescu pe care îți recomandăm să-l citești atent.

    În ultimii ani, spre norocul nostru, au început să apară diverse tipuri de browser-e care limitează sau chiar blochează reclamele, dar și programele de tracking care apar pe diverse site-uri. Mai mult, pentru datele pe care alegi să le împărtășești cu oamenii de la celălalt capăt al browserului, ești răsplătit cu o mică porțiune din veniturile pe care datele tale le generează. 

    Bani folosind alt tip de Browser

Bani văzând reclame cu Brave Browser  VS  Bani online prin Gener8 Browser

    1. Brave Browser 

 

     Te-ai săturat să vorbești despre unele produse în proximitatea telefonului sau a laptopului pentru ca apoi să fii asaltat de reclame pentru acele produse? Cred că toată lumea e sătulă. Brave este o soluție. Nu doar că nu-ți mai ascultă preferințele legate de cumpărături, dar te scapă de reclame în totalitate, dacă asta îți dorești.

    Brave face parte dintr-o serie de browser-e care vor să aducă mai multă protecție și apără datele utilizatorului, care de cele mai multe ori ajung pe mâinilor marilor corporații fără ca utilizatorii să primească ceva în schimb.

    Dacă nu te deranjează să mai vezi câteva reclame din când în când, Brave te va răsplăti pentru acest efort. În prezent, limita de reclame pe care browser-ul pretinde că ți le va arăta se ridică la 10 reclame pe oră. L-am utilizat aproximativ trei luni de zile (atunci limita era de 5 reclame/oră) și pot spune că uneori pare că depășește limita, alteori nici nu o atinge.

    Dacă vrei să folosești Brave pentru a primi acest stimul, sau doar pentru ați proteja datele, trebuie să te familiarizezi puțin cu lumea crypto. Pentru reclamele pe care le vei viziona, Brave îți va distribui o anumită parte dintr-un Basic Attention Token (BAT), care este o cryptomonedă. Uneori aceste reclame îți sunt trimise sub formă de notificări, pe care va trebui să le deschizi pentru a primi reward-ul.

   Nu te gândi că sumele pe care le poți câștiga sunt mari. Totuși: Cât poți câștiga pe lună? Depinde de 2 factori: 

  • Cât de mult timp petreci pe internet utilizând Brave
  • Prețul unui BATBrave Browser rewards

    În două luni de utilizare am reușit să adun 1.24 BAT. Nu este mult, dar având în vedere că nu mi-a sărit nici un pop-up în acest timp, l-aș fi folosit oricum. Plata se face o dată pe lună. În momentul scrierii acestui articol, un BAT valora 0.67$. 

    Un lucru pe care ar trebui să îl știi este că nu poți muta monezile din portofel până când nu treci de procesul de verificare, iar pentru a putea trece prin proces ai nevoie să deții 15 BAT. Probabil va dura o vreme până vei aduna 15 BAT, dar dacă răbdarea este de partea ta, nu ai nimic de pierdut. Brave Browser Wallet

    Ce poate face ca browser? Cam tot ce poate face și Google Chrome. Nu m-am jucat atât de mult prin setări. Este disponibil pentru desktop și pentru mobil.

    Dacă ți-a atras atenția, încercă-l aici.

    Este pe primul loc în top-ul preferințelor mele.

    Dacă nu vrei un broswer care să te răsplătească în crypto, continuă să citești.

    Dacă ai vrea să folosești Brave, dar ai nevoie să înveți și despre crypto, poți începe aici.

 

 

 

    2. Gener8

 

    Gener8 Browser are două moduri de funcționare: unul de Rewards și unul de Privacy.
Gener8 Browser Profile    
    În modul de Privacy, în teorie, nici una dintre firmele/site-urile care îți afișează reclame nu au acces la comportamentul sau la datele tale de pe internet. Reclamele sunt în continuare efișate, dar în locul produselor îți apare aceeași imagine cu un Pug precum cea de la profil.

    Dacă preferi modul de Rewards, nu vei fi nici aici răsplătit direct în bani. Vei fi plătit în puncte, până la maximul de 10 puncte pe zi.

    Aceste puncte le poți ulterior cheltui pe diverse produse în shop-ul din browser :

  • Reduceri la abonamente pentru diferite aplicații
  • Reduceri pentru anumite produse
  • Electronice
  • Gift Card-uri

    Acolo unde este vorba de reduceri îți vor afișa și prețul produsului, însă bănuiescă că sunt mai accesibile în Marea Britanie, din moment ce toate prețurile sunt afișate în lire.

    Pentru electronicele sau serviciile pe care le poți achiziționa folosind doar puntele Gener8, va trebui să fii răbdător. Produsele devin disponibile 1 dată la o anumită perioadă de timp și probabil se vând imediat.

    Platforma este tânără și modificări pot apărea destul de des. Recent a fost adăugată o secțiune unde poți dona puncte către diverse mișcări caritabile.

    Din cauza acestor perioade de așteptare și a numărului limitat de lucrui pe care îl poți achiziționa, Gener8 este pe locul doi în topul preferințelor. Spre deosebire de Brave, Gener8 nu blocează reclamele de tip pop-up, așă că poți pierde în continuare timp și nervi fiind nevoit să închizi pagini.

    În afară de aceste minusuri, Gener8 poate face la fel de munte ca orice alt tip de browser. Din păcate este disponibil doar pentru desktop, dar echipa lucrează pentru a crea și o versiunea pentru smartphone sau tablete.

    Am mai găsit și alte tipuri de browser care ar avea același scop. Unul dintre ele funcționa doar pe mobil și se numește FullDive (recunosc că nu l-am încercat), iar celălalt se numește Cocoon. Cu cel din urmă am avut probleme la logare, căci îmi dădea constant eroare. E-mailurile primite de la ei nu conțineau nici un link care să îmi fie de ajutor, așa că nu mi-am mai bătut capul.

    Orice variantă de browser ai alege, este în dreptul tău ca datele să îți fie protejate. Trebuie să poți alege dacă împărtăști sau nu activitatea ta online, iar dacă răspunsul este afirmativ, atunci ar trebui să primești ceva la schimb.

Publicat: 04/08/2021 17:22


# 3 aprecieri
# 239 vizualizări

Comentarii


Adauga comentariuArticole asemănătoare