#

Dicționar Crypto sau Crypto DEX


    16. DeFi = Decentralized Finance/ Finanțe Descentralizate
    Sunt instrumente financiare construite prin blockchain care nu se află în controlul unei companii sau a unui guvern. În schimb, se     bazează pe Smart Contracts, o serie de algoritmi care îndeplinesc anumite cerințe dacă termenii scriși în Smart Contract sunt     îndepliniți.

    17. Dapps = Decentralized Apps/ Aplicații Descentralizate
    Sunt aceleași aplicații pe care ne-am obițnuit să le folosim, diferența majoră fiind descentralizarea lor. Pentru ca un Dapp să fie funcțională, nu are nevoie de o companie în spate. Ca un fel de Uber funcțional fără existanța companiei Uber.

    18. NFT = Non-Fungible Token/ Token Infungibil sau Non-fungibil
    Sunt tokeni unici creați pe blockchain care pot reprezenta orice are o valoare unică. Sunt cel mai adesea folosite pentru obiecte     asociate cu arta.

    19. DAO = Decentralized Autonomous Organization/ Organizații descentralizate și autonome
    Sunt organizații care nu există în format fizic, cu sediu de funcționare etc. Sunt conduse prin votul democratic al participanților la rețea. Pentru a avea drept de vot, trebuie să deții Governance Token al organizației respective.

    20. Governance Token = Token de Guvernare/ Monede de guvernanță
    Reprezintă o anumită monedă care atribuie deținetorului dreptul în a-și exprima opinia în conducerea unui DAO. Ele pot fi cumpărate și deocamdată nu există o limită clară de tokeni pe care o persoane îi poate deține. Mai mulți tokeni, mai mare dreptul de vot.

    21. Genesis Block = Blocul Geneză
    Termenul face referire la primul block dintr-un blockchain.

    22. DYOR = Doing your own research / Caută/ cercetează de unul singur
    Multă lume folosește acest termen pentru a încuraja persoanele care vor să investească în orice tip de bunuri să își facă propriile     cercetări, pentru a putea fi capabil să ia singuri propriile decizii. Nu da vina pe un influencer pe care îl urmărești pe internet dacă pierzi     bani.

    23. ATH = All time High/ Cel mai înalt preț până în prezent
    Indică cel mai mare preț pe care l-a atins vreodată o monedă.

    25. Fork = Bifurcare
    Când are loc un Fork se crează o versiune alternativă a unui blockchain, de obicei având scop îmbunătățirea proiectului. Află mai multe despre Fork sau Bitcoin Gold/ Bitcoin Cash aici.

    26. Halving = Înjumătățire
    Procesul prin care, o dată la 4 ani, recompensa în Bitcoin oferită minerilor se înjumătățește. Lucrul acesta se întâmpla datorită faptului că există un număr maxim de Bitcoin care pot exista, adică 21 de milioane. Dacă vrei să afli cum se minează un Bitcoin, citește aici.

    27.Solidity 
    Este limbajul de cod prin care se crează Smart Contracts pe Ethereum Network.

    28. ATL = All Time Low/ Cel mai mic preț până în prezent
    Prețul cel mai mic din istoria unei monede.

    29. SOV = Store of Value / Depozitare sau asigurare a valorii
    Orice activ sau bun care își păstrează valoarea în timp, indiferent de factorii economici precum inflația. Cel mai bun exemplu este aurul.

    30. Airdrop = Un fel de GiveAway în lumea Crypto
    Poate fi descris ca o campanie de marketing prin care un proiect vrea să își crească popularitatea. Consta în oferirea unor monezi drept recompensă pentru persoanele care se înscriu la Airdrop. 

   Pagina Anterioară 

    
    

Publicat: 01/08/2021 17:50


# 5 aprecieri
# 320 vizualizări

Comentarii


Adauga comentariuArticole asemănătoare