#

Dictionar Crypto. Cuvinte din vocabularul unui crypto-lover


    Dacă ești nou în lumea crypto, cu siguranță te-ai izbit de termeni și abrevieri care habar nu ai ce înseamnă. Am adunat aici cât de mulți termini am putut, într-un singur articol, ca să nu umbli cu zeci de tab-uri deschide în browser. Dacă lipsește ceva, mergi la pagina următoare. You ready?

    Warning: ordinea este aleatorie.

    Dicționar Crypto sau Crypto DEX 

 

 1. FOMO = Fear of missing out / teama de a rămâne pe dinafară.
  Este folosit pentru a descrie comportamentul irațional al unui investitor, determinat de frica de a pierde o mare oportunitate în piață. Atfel spus, frica de a nu a rămâne singurul prost pe dinafară.
   
 2. FUD = Fear, Uncertainty, and doubt / Frică, nesiguranță și îndoială
  Descrie momentele în care presa este plină de știri negative legate de piața de cryptomonede, iar investitorii ezită să facă o mișcare din cauza lor.
   
 3. FIAT = sunt bani de hârtie/monezile emise de către un guvern pentru a fi o valoarea monetară națiolă ( exemplu: Euro, Dolar, Liră, Franc etc.)
   
 4. KYC = Know Your Customer or Client /Cunoaște-ți clientul
  Este un proces prin care diverse platforme, cu ar fi exchange-urile, verifică identitatea celui care și-a deschid cont. Atfel se asigură că persoane respectivă este cine pretinde că este. Cele mai cerute documente pentru KYC sunt buletinul de identitate, carnetul de șofer sau pașaportul.
   
 5. APY = Annual Percentage Yield/ Procentaj dobândă anuală
  Pentru un wallet tip software, adică o aplicație mobilă, unele proiecte oferă un procentaj de dobândă anuală dacă îți depozitezi cryptomonedele în wallet-ul respectiv.
   
 6. Wallet = Portofel digital
  În lumea crypto există 2 tipuri de portofele: software și hardware. Cele tip hardware sunt mai sigure și mai dificil de folosit. La cele de tip software există posibilitatea ca platforma care a creat portofelul respectiv să fie spartă și hacker-ul să aibă acces la portofelul tău. Totuși, există si portofele tip software care s-au dovedit sigure.
   
 7. Mining Rigs = se referă la sistemul sau sistemele de calculatoare care sunt folosite pentru a mina o monedă, precum Bitcoin sau Ethereum. Click aici să afli tipuri de sisteme și puterea lor de minare.
   
 8. DCA = Dollar Cost Averaging/ Media prețului în dolari
  Este o strategie de investiție prin care intri treptat în piață, iar media prețului la cumpărare a unei monezi este aproximativă sau egală cu un preț dorit sau planificată anterior. Dacă cumperi 1 BTC la 30.000 și încă unul la 40.000, DCA=35.000
   
 9. HODL = HOLD / Ține/păstrează
  Termenul a ajuns viral după o simplă greșeală gramaticală a unui membru al comunității. Se referă la strategia de termen lung în care un investitor cumpără și păstrează monezile o lungă perioadă de timp, indiferent de prețurile din piață.
   
 10. ROI = Return of Investment/ Restituirea investiției
  Este suma pe care te aștepți să o obții după ce ai investit într-o monedă.
   
 11. ICO = Initial Coin Offering
  Reprezintă o metodă prin care proiectele noi adună capital printr-o vânzare inițială de monezi sau a unui token, la un preț mai scăzut. 
   
 12. IEO = Initial Exchange Offering
  Precum ICO, este o metodă de crowfunding, doar că vânzarea inițială a monezilor/token-ului se face printr-un exchange centralizat intermediar, care teoretic garantează pentru autenticitatea proiectului.
   
 13. IDE = Inital Dex Offering
  Precum ICO, este o metodă de crowfunding, doar că vânzarea inițială a monezilor/token-ului se face printr-un exchange decentralizat intermediar, care teoretic garantează pentru autenticitatea proiectului.
   
 14. CEX = Centralized Exchange/ Exchange centralizat
  Controlul exchange-ului se află în mâinile unei companii.
   
 15. DEX = Decentralized Exchange/ Exchange decentralizat

    Continuă să cauți termeni pe pagina următoare ⇒

 

Publicat: 30/07/2021 23:57


# 8 aprecieri
# 886 vizualizări

Comentarii


Adauga comentariuArticole asemănătoare