#

5 lucruri interesante despre care trebuie măcar să auzi


    Informația de calitate înseamnă libertate de mișcare. Informația care este și aplicată este cu atât mai utilă și poate deveni prosperă. Este greu să nimerești ceea ce consideră oamenii ca ar vrea să știe, dar ne-am gândit la 5 lucruri care vor ajuta cu siguranță la înțelegerea vremurilor contemporane.

1. Cicluri Economice. Bull Market și Bear Market

 

Bull Market vs Bear Market. Explicații și definiții

    O vorbă din vechimi spune că ceea ce urcă, trebuie să și coboare. Mai spune că trânta zguduie proporțional cu înălțimea la care s-a urcat.

    Și în universul economic s-au observat aceste suișuri și coborâșuri ciclice, iar fiecare dintre ele a primiți și câte o denumire. Chiar dacă au intrat într-o zonă a ciclicității, nu se poate determina durata unui cicluc și nici data la care se va încheia. În sistemul acțiunilor și al criptomonedelor sunt folosite Chart-uri, un fel de hărți care urmăresc prețul fiecărui activ financiar. Nici cei care știu să citească profesionist aceste chart-uri nu pot știi cu precizi de 100% următoare mișcare a pieței.

    Dacă te-ai întrebat vreodată de semnifică acel Taur de oțel pe pe Wall Street, află-i semnificația dând un click pe imagine.

 

2. Neuronii oglindă. Profesorul din mintea fiecăruia

 

Neuronii oglindă. Ce fac ei și ce legătură au cu autismul

    Te-ai întrebat vreodată de ce o meserie, în unele cazuri, se fură mai rapid decât se învață prin efort conștient? Neuronii oglindă sunt răspunsul. Au fost descoperiți nu cu foarte multă vreme în urmă în creierul primatelor, iar misterul din jurul lor încă nu a fost pe deplin elucidat. 

    Se știe doar că sunt localizați în mai multe zone ale creierului, că au funcții motorii, sociale și că ar avea legătură cu unele boli. Un neuron oglindă, pe scurt spus, te ajută să poți înțelege și copia o acțiune pe care nu ai mai facut-o până atunci. Click pe imagine pentru a afla mai multe.

 

3. Importanța miturilor în cultura unui popor

 

Importanta Miturile. Rolul lor in societate. Poseidon

    Frumusețea culturii unui popor pleacă cel mai adesea din poveștile cu ființe fermecate și aventuri ale zeilor. De la momentul cosmogoniei, de la crearea omului, până la epocalipsa prevăzută de zei.

    Chiar și așa, multe mitologii au elemente asemănătoare sau comune, fără ca civilizațiile creatoare să fi avut contact între ele. (Să luam exemplu lui Thor și Zeus, ambii mânuitori ai fulgerului)

    Departe de simpla funcție de poveste în credințele unui popor, miturile au mai avut un important rol în dezvoltarea speciei umane. Chiar dacă multe mituri au trecut în zone de simple povestiri fantastice, oamenii cred în continuare într-un număr mare de mituri. Aflăm mai multe click-uind imaginea.

 

4. Torturile din România. Fenomenul Pitești

 

Torturile din inchisorile comuniste. Fenomenul Pitesti

    Regimul comunist nu este una dintre cele mai mari realizări ale României și are cu siguranță are mai multe părți negative decât pozitive. Una dintre părțile negative este și de regimul de detenție și implicarea activă a Securității în viața deținuților. Dintre cauzele condamnării în vremea regimului, printre cele mai grave capete de acuzare se enumeră: activitatea legionară indiferent în ce perioadă a vieții, tentativă de trecere ilegală a graniței, legături cu oamenii politici exilați în afara țării.

    Cei care au fost închiși pentru unele dintre acele capate de acuzare au fost, în perioada 1949-1950, torturați și chiar uciși pentru informațiile pe care regimul dorea să le afle.

 

5. Bârfa. De ce bârfim și care ar fi rolul ei?

 

Barfa și rolul bârfitorilor. De ce barfim

 

    Bârfa este astăzi văzută ca un lucru negativ, fără a se ține cont de importanța ei în funcționarea noastră ca indivizi și societate. Chiar dacă este uneori un instrument al manipulărilor și al știrilor false(lucru care se întâmplă în 15% din cazuri), ea pleacă de la cu totul alte roluri. 

    Faptul că bârfa este importantă pentru noi ca ființe și societate poate fi observat în comportamentul copiilor, care dezvoltă același sistem fără să îl fi copiat în prealabil de la adulți.

    Bârfa este printre primele instrumente de dezvoltare sociale pe care homo sapiens le-a folosit.

Publicat: 27/04/2021 11:58


# 8 aprecieri
# 730 vizualizări

Comentarii


Adauga comentariuArticole asemănătoare